26 Απρ 2017

Καταργούν τις πανελλαδικές και εισάγουν τη συναλλαγή στις εισαγωγικές για ΑΕΙ ΤΕΙ

Την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) με το βαθμό απολυτηρίου ανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι η σχετική αναφορά είχε γίνει και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου καταχειροκροτήθηκε ιδιαίτερα στο σημείο αυτό.

Προφανώς όλοι τους, Πρωθυπουργός, Υπουργός και νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν αντιληφθεί ή υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι, με τον τρόπο αυτό, καθιερώνεται η αθέμιτη συναλλαγή ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι θα σπρώχνουν ευθέως ή πλαγίως την αναξιοκρατική υπερ-βαθμολόγηση των παιδιών τους για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Πρόκειται για μια πρωτότυπη διεθνώς συνταγή, όπου στην ουσία καταργείται η αξιοκρατία που είχε καθιερωθεί με το δοκιμασμένο και αδιάβλητο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων και υποκαθίσταται από την διαβλητή βαθμολόγηση στα διάφορα λύκεια της χώρας, που έτσι και αλλιώς είναι αμφιλεγόμενη αφού επικρατούν διαφορετικές νόρμες στις βαθμολογίες των μαθητών. Ορισμένοι καθηγητές είναι φειδωλοί στις βαθμολογίες τους σε αντίθεση με άλλους που βαθμολογούν απλόχερα. 
Με το προτεινόμενο νέο σύστημα, αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη οι βαθμολογίες στα Λύκεια όπως και οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ ΤΕΙ. Καθηγητές με ελαστική συνείδηση θα εισπράττουν και μάλιστα αφορολόγητα ποσά από "ιδιαίτερα" σε μαθητές, τους οποίους θα βαθμολογούν με άριστα. Έντιμοι καθηγητές, θα υποχρεώνονται να ακολουθούν, ως ένα βαθμό, τη διαβλητή βαθμολόγηση συναδέλφων τους για να μην αδικήσουν τους δικούς τους μαθητές. Έτσι, θα φτάσουμε στο σημείο όπου περίπου όλοι θα βαθμολογούνται με άριστα ή σχεδόν με άριστα. Κερδισμένοι δε θα είναι οι άριστοι αλλά όσοι έχουν γονείς που πληρώνουν περισσότερα. Και αυτοί δεν μπορεί να είναι οι φτωχότεροι που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η αριστερά.
Το δεξιόστροφο και διεστραμμένο Γαβρόγλιο σύστημα θα έχει και μια άλλη πολύ δυσάρεστη συνέπεια.  Στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, τα νέα παιδιά θα εθίζονται στη διαφθορά και τη συναλλαγή, θεωρώντας ως δεδομένο ότι,  η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας αλλά του μέσου και κυρίως της χρηματικής συναλλαγής. Έτσι απλά, διαβλητά, ανήθικα και δήθεν αριστερά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου