24 Ιαν 2017

Η παράλογη αποστρατεία-σφαγή εκατοντάδων ανώτατων και ανώτερων ανώτατων αξιωματικών σε παραγωγική ηλικία

Σε μαζικές αποστρατείες προχώρησε η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, παροπλίζοντας δεκάδες ανώτατους αξιωματικούς στους βαθμούς του υποστράτηγου και του ταξίαρχου. Τους ακολουθούν πολλές άλλες δεκάδες ή και εκατοντάδες ανώτεροι αξιωματικοί που κρίνονται άκριτα «μετεξεταστέοι» λόγω ιεραρχίας.  Αξιόμαχοι ένστολοι στην παραγωγική ηλικία των 50-55 ετών στέλνονται στο σπίτι τους, αποψιλώνοντας έτσι το στράτευμα και την αστυνομία από έμπειρα στελέχη που η άριστη πνευματική και σωματική τους υγεία, τους  επιτρέπει να προσφέρουν σημαντικότατες και δύσκολα αντικαταστήσιμες υπηρεσίες.

Μόνο στο στρατό ξηράς, ο νέος Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν ο 11ος και τελευταίος αντιστράτηγος στο ΑΣΣ !  Η επιλογή του οδήγησε αυτομάτως σε αποστρατεία τους 10 πρώτους, εγείροντας εύλογα ερωτηματικά για τα κίνητρα και τις συνέπειες μιας τέτοιας σφαγής. Η κυβέρνηση φρόντισε μέσα από τα αμειβόμενα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για δήθεν νέες υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν από το...μάθημα-πάθημα των Ιμίων. Αστείες δικαιολογίες, αφού και στην Αστυνομία, που δεν έχει σχέση με τα Ίμια,  έγινε παρόμοια σφαγή

Φαίνεται ότι, η κυβέρνηση και ειδικότερα τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν αντιληφθεί τα σημεία των καιρών. Πως είναι δυνατόν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέρχονται σήμερα στα 67 χρόνια σχεδόν παντού και στο στράτευμα και την αστυνομία να γκρεμίζονται στα 50-55 δημιουργώντας, εκτός των άλλων, ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για τη υποχρεωτική συνταξιοδότηση πολύτιμων δημόσιων λειτουργών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν.  Οι δεκάδες ή και εκατοντάδες αυτοί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν ή θα αποστρατευτούν με βάση την ίδια άφρονα πολιτική των πρώιμων συνταξιοδοτήσεων, την οποία προφανώς δε γνωρίζουν οι Θεσμοί, έχουν στοιχίσει τεράστια ποσά για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή τους και τώρα στο απόγειο των δυνατοτήτων τους, η Πολιτεία στερείται των υπηρεσιών τους. Και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την εξοργιστική  συνταξιοδότηση με απελπισία.

Η παράλογη πρώιμη συνταξιοδότηση των 50ντάρηδων ανώτατων και ανώτερων  αξιωματικών είναι αδικαιολόγητη και δε συνάδει με την εποχή όπως και με τη σύγχρονη διεθνή πρακτική. Ο ηλικιακός ρατσισμός και η συνταξιοδοτική σφαγή έμπειρων, αξιόμαχων και καθ’ όλα ικανών δημόσιων λειτουργών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, πρέπει άμεσα να αναστραφεί  για λόγους αξιοκρατίας,αποτελεσματικότητας, αίσθησης του δικαίου και δημοσιονομικού κόστους. Το αντίθετο δείχνει έλλειψη του μέτρου και της λογικής και προβληματίζει για το σκεπτικό των ένστολων και πολιτικών προϊσταμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου