26 Απρ 2016

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων ή Grexit

Θεόδωρος Κατσανέβας

Προς ένα νέο καυτό καλοκαίρι οδεύουν και εφέτος οι καρεκλοκένταυροι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που βρίσκονται για άλλη μια φορά με το πιστόλι στον κρόταφο από τους δανειστές. Οι τελευταίοι, έχοντας στα χέρια τους τον κουμπαρά, παραγγέλουν και τη μουσική για να χορέψουν οι υποτακτικοί.Δεν παρέχουν ρευστότητα αν οι εδώ "χορευτές" δεν λάβουν και άλλα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία και απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Η έλλειψη ρευστότητας εξαναγκάζει τους ερωτευμένους με την καρέκλα κυβερνώντες της ΠΦΑ, να αρχίζουν και πάλι τη δέσμευση αποθεματικών, ξεκινώντας αυτή τη φορά από τη Βουλή και τα Δημόσια Νοσοκομεία, με προοπτική να βάλουν χέρι σε ότι έχει απομείνει στα ταμεία κάθε φορέα υπό τον έλεγχο του δημοσίου, όπως Δήμοι, Πανεπιστήμια, Κοινωφελείς Οργανισμοί. Τον Ιούνιο-Ιούλιο λήγουν ομόλογα και χρέη ύψους 11 δις ευρώ τα οποία οι δανειστές απαιτούν ανυποχώρητα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εντελώς αδύνατο να αποπληρώσουν όσο βαθιά και αν βάλουν το μαχαίρι στις συντάξεις, τους μισθούς, το εφ’ άπαξ, την  αφαίμαξη εισοδημάτων με εξολοθρευτική φοροκαταιγίδα. Έτσι δύο δρόμοι υπάρχουν. Το κούρεμα των καταθέσεων ή το Grexit.
Ας ελπίσουμε ότι, στην περίπτωση του Grexit, θα υπάρξουν σαρωτικές και καταλυτικές πολιτικές εξελίξεις, έτσι ώστε θα σαρωθούν όλες ή σχεδόν όλες, οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις που καταδυναστεύουν τη χώρα και την έχουν μεταβάλλει σε Μπανανία των ξένων επιβουλέων.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η βαρβαρότητα των ακραίων μνημονιακών εκβιαστικών επιλογών που επιβάλλουν οι δανειστές-βασανιστές μας. Οι οποίοι έχουν κατακτήσει τη χώρα χωρίς ερπυστριοφόρα και στούκας, αλλά με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό και ραφιναρισμένο τρόπο. Με τον έλεγχο του ευρω-νομίσματος, των τραπεζών και του μιντιακού συστήματος. Κλείνοντας ή ανοίγοντας τον κρουνό της ρευστότητας, επιβάλλουν τις όποιες βάναυσες απαιτήσεις τους στην απόλυτα εξαρτώμενη ελληνική κυβέρνηση. Την προηγούμενη, τη σημερινή και την επόμενη που υιοθετεί και εξαρτιέται από το επιλεγόμενο Θατσερικό δόγμα της ΤΙΝΑ ( There Is No Alternative-Δεν Υπάρχει Εναλλακτική). Με παρόμοιο τρόπο με αυτόν με τον οποίο εξαρτώνται οι ναρκομανείς από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και όσοι δεν έχουν καταλάβει την κύρια αιτία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από τον έλεγχο της παροχής ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία, είναι συνειδητά ή ασυνείδητα συνυπεύθυνοι με τους κατακτητές και τους εδώ Γενίτσαρους. Συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας είναι και οι επαναστάτες της κατσαρόλας που υποστηρίζουν ότι, πρέπει να κάνουμε μονομερή στάση πληρωμών πολεμώντας το θηρίο, τους δανειστές, με ελληνοτσολιάδικο τσαμπουκά με καρυόφυλλα και μαρουλόφυλλα...

Η κοινή λογική,η καθαρή σκέψη, η έντιμη πατριωτική στάση, η ευφυής πρακτική είναι το ζητούμενο ω ταλαίπωροι αδερφοί. Καιρός να ξυπνήσουμε όσο είναι καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου