6 Απρ 2016

Τον Ιούνιο πρέπει να πληρώσουμε για χρέη 11 δις και συνολικά 19 δις ευρώ για όλο το 2016 ισο»

Τα στοιχεία για την πληρωμή των ετήσιων υποχρεώσεων για την ετήσιων καταβολή χρεών σε τοκοχρεωλύσια στους δανειστές-βασανιστές μας του «ευρωπαράδεισου» δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά προκύπτουν από διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις ξένων και Ελλήνων αρμοδίων, στις οποίες βέβαια δίνεται ελάχιστη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους. Η ίδια η Αγκέλα Μέρκελ έχει αναφέρει πως, μπορεί να αποδεχτεί ως κατώτερο πλαφόν αποπληρωμής χρεών το 10% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για ετήσια χρέη, ανέρχονται σε ιλιγγιώδη μεγέθη της τάξης των 18-20 δις. Πρόσφατα, το διεθνές πρακτορείο Blomberg δημοσίευσε τον εντυπωσιακό πίνακα που παραθέτουμε εδώ που αποδεικνύει περίτρανα ότι, μέσα στο 2016, καλούμαστε να πληρώσουμε συνολικά περίπου 19 δις ευρώ. Όπως προκύπτει από τον ίδιο πίνακα το μεγάλο βάρος πληρωμών πέφτει στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, κατά τους οποίους η δύσμοιρη χώρα μας καλείται να καταβάλλει 11 δις στους δανειστές-βασανιστές μας.


Προφανώς, η αρχή του καλοκαιριού αποτελεί και το χρονικό σημείο κλειδί για την περαιτέρω πορεία της Ελληνικής οικονομίας, μέσα ή έξω από την ευρωζώνη. ¨Όπως προκύπτει από τις συζητήσεις των Τόμσεν-Βελκουλεσκου και την επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ στον Πρωθυπουργό που ακολούθησε, το ΔΝΤ αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα αυτής της προοπτικής, γι’ αυτό και πιέζει την Ελλάδα για περαιτέρω μέτρα λιτότητας, αλλά και το Βερολίνο για ελάφρυνση του χρέους. Ο μήνας Ιούνιος είναι επίσης ιδιαίτερα κρίσιμος, αφού τότε διεξάγεται το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην περίπτωση που επικρατήσει το ναι για το Brexit, αυτό θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην όλη πορεία της ΕΕ, με πρώτη πιθανότητα την αναγκαστική ώθηση της Ελλάδας σε πτώχευση και έξοδο από το ευρώ.

Γεγονός είναι ότι το κολοσσιαίο χρέος της χώρας μας που συνεχώς ψηλώνει, δεν είναι βιώσιμο και αυτό το καταλαβαίνουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών και όχι μόνο. Ποιος μέσης μόρφωσης άνθρωπος μπορεί να δεχτεί ότι μια υγιής οικονομία και πολύ περισσότερο μια κατεστραμμένη όπως η δική μας, μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιο βουνό ετήσιων εκταμιεύσεων για χρέη. Το σπιράλ της ύφεσης, της κατηφόρας στο οποίο έχουμε περιπέσει, είναι μη αναστρέψιμο και καμιά κυβερνητική  παραίσθηση πλαστής αισιοδοξίας δεν μπορεί να το ανατρέψει.


Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται το αλισβερίσι της κωμικοτραγικής διαπραγμάτευσης που τραβάει σε μάκρος, παρ’ όλο το οδυνηρό μάθημα που εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις του 2015 που επιβάρυναν τη χώρα με επιπλέον 80 δις χρέος. Και οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στην αρπαγή των ελληνικών τραπεζών από τους γύπες των αγορών μισοτιμής, την έναρξη εκποίησης των ασημικών του δημοσίου, το ακόμα μεγαλύτερο μαστίγωμα της χώρας με μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης  και άλλα πολλά που εισπράττει με πολύ πόνο και απελπισία ο ελληνικός λαός.
Υπενθυμίζεται ότι, το τρίτο και επαχθέστερο όλων μνημόνιο που υπέγραψε ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, προέβλεπε  να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2015.Αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί και ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα κλείσει.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι, δε θα  συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα αν το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν καταστεί διαχειρίσιμο, γιατί η Ουάσιγκτον επιμένει στην παραμονή μας στην ευρωζώνη, γιατί θέλει να αποτρέψει την ισχυροποίηση του ευρώ και της μετατροπής του σε διεθνές ανταλλαγματικό και αποθεματικό νόμισμα, κάτι που έχουμε επανειλημμένα αναλύσει, στα πλαίσια του υποβόσκοντος πολέμου νομισμάτων. Όπως είναι αναμενόμενο, σε αυτό αντιδρά το Βερολίνο που δεν αποδέχεται τη χαλάρωση των αυστηρών κανόνων που διέπουν την ευρωζώνη. Ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε, αντιπροτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προσωρινή ή μόνιμη, με προικοδότηση της με 50 δις και υποστήριξη της νέας δραχμής με υποτίμησή της σε επίπεδα της τάξης του 25%, γεγονός που αποτρέπει τον υπερπληθωρισμό και προσδίδει ισχυρή ανταγωνιστικότητα στην καταρρέουσα σήμερα ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να έχετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο μας λέει ο Γερμανός Λύκος.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπορεί να μην έχουν καταλάβει ότι η υπόθεση του ευρωζωνικού μαστιγώματος δε βγαίνει. Όλο και κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά θα τους το έχει πει. Άρα τι συμβαίνει; Η μοναδική λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι, απλώς αγοράζουν χρόνο,αναδεικνύοντας ένα πρωτόγνωρο πάθος για την καρέκλα, καθώς και την προσήλωσή τους στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον που επιμένει για την παραμονή μας στον «ευρωπαράδεισο». Την ίδια ώρα ο πονηρούλης Κυριάκος δεν κάνει σκληρή αντιπολίτευση, αφήνοντας την καυτή πατάτα στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Το τραγικό είναι ότι εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εμμένουν στις ευρωζωνικές παραισθήσεις και εμμονές τους υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον, υπάρχουν αρκετοί ανόητοι, ναι ανόητοι, που δεν ανοίγουν τα μάτια τους για να δουν την καταστροφή που βιώνει η χώρα όπως πορευόμαστε με τη σημερινή δηλητηριώδη ευρωσυνταγή. Και δεν αναφερόμαστε στους διατεταγμένους Γενίτσαρους,τους σύγχρονους δωσίλογους των καναλιών, αλλά σε πολλούς αφελείς φτωχοποιημένους πολίτες που καναπεδίζονται, εκστασιάζονται και τρομοκρατούνται από τους  Μπάμπη, Ντερμπεντέρη και ΣΙΑ.

Αφού θέλετε το ευρώ πάση θυσία, έ τότε φάτε ευρώ μαζί με όσα φάσκελα αντέχετε πανέξυπνοι συνέλληνες που δεν έχετε ακόμα ξεσηκωθεί για να πάρετε με τις πέτρες όλους του ευρωμνημονιακούς βασανιστές μας.


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου