15 Οκτ 2015

Τσουνάμι στις συντάξεις και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, τα «δώρα» του πάση θυσία στο ευρώ



Τα «δώρα» του πάση θυσία στο ευρώ έρχονται ως μποναμάς-λαιμητόμος για τους συνταξιούχους με τον επικείμενο τσουνάμι που σαρώνει το ασφαλιστικό μας σύστημα. Πολύ συνοπτικά οι κατακλυσμιαία καταβαράθρωση των συντάξεων με τις υπό ψήφιση διατάξεις από τη μνημονιακή κατοχική Βουλή των Ελλήνων, που μεταξύ άλλων,  ανέδειξαν με την ψήφο τους και οι συνταξιούχοι είναι :


  • Κάθετες μεγάλες μειώσεις σε όλες τις συντάξεις

  • Κατώτερη σύνταξη 300 ευρώ και ανώτερη μέχρι 1.500 ευρώ

  • Μεγάλες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι 70 ή και 72 ετών

  • Προσφυγή στην ιδιωτική ασφάλιση

  • Κατασχέσεις ακινήτων συνταξιούχων που βαρύνονται με στεγαστικά δάνεια που αδυνατούν να τα πληρώσουν, αφού τα δάνεια δε μειώνονται αντίστοιχα με τις συντάξεις

Οι λεπτομέρειες των νέων καταιγιστικών ανατροπών στις συντάξεις, συμποσούνται στα ως άνω σημεία και οδηγούν σε καρατόμηση των απομάχων της εργασίας και πλήρη ανατροπή του δικαίου της κοινωνικής ασφάλισης. Τώρα πια, η αποφυγή συμμετοχής με εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση από τους εργαζόμενους και η προσφυγή στην ιδιωτική, αποτελεί τον κορμό της νέας περιόδου που ανατέλλει για τους σημερινούς μισθωτούς και αυριανούς συνταξιούχους.

Από την αλήστου μνήμης εποχή των απαράδεκτων ρυθμίσεων με τους προνομιακούς συνταξιούχους των 30 και 40 ετών, φτάνουμε στο απόλυτο άλλο άκρο, όπου μισθωτοί βλέπουν να εξαϋλώνονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές που κατέβαλλαν επί πολλές δεκαετίες. Και όλα αυτά γιατί απλούστατα το ασφαλιστικό σύστημα σήμερα, με την ελληνική οικονομία στον πάγο της ευρωζώνης,την κορύφωση της ανεργίας, τη μαζική φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, τη μεγάλη δημογραφική γήρανση, χρειάζεται επειγόντως εισροή πόρων σε ευρώ, για να υλοποιηθούν οι εξωφρενικές ευρωμνημονιακές συμφωνίες. Το Βερολίνο κατέχει τον κουμπαρά και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό του.

Οι έχοντες και κατέχοντες φυσικά, ουδόλως πλήττονται από τα νέα σφαγιαστικά μέτρα, αφού έχουν φροντίσει να αποταμιεύσουν ένα μεγάλο κομπόδεμα που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τον πλουσιοπάροχο βίο τους, αλλά και να μεγαλώσουν την περιουσία τους, αρπάζοντας  ότι έχει απομείνει από τους λιγότερο έχοντες.


Όλα αυτά γίνονται γιατί έλεγχος της βούλησης του μέσου πολίτη από το στρατό κατοχής των εξωνημένων κεντρικών ΜΜΕ είναι πλέον απόλυτος, όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου θριάμβευσε το γελοίο και καταστροφικό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ». Αφού λοιπόν, ο ελληνικός λαός υποτάχθηκε στο μοιραίο αυτό δόγμα και δεν προσέφυγε στη μόνη εναλλακτική λύση, αυτήν της προσφυγής στη συγκροτημένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, δεν μπορεί παρά να υποστεί τώρα τα επίχειρα της έωλης φοβίας, δειλίας, αφροσύνης και υποταγής του στους Μπάμπηδες και ΣΙΑ της σύγχρονης κατοχικής Ελλάδας. Ως πότε όμως. Ιδού η απορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου