19 Ιουν 2015

Κολωνάκι, Φιλοθέη, Κεφαλάρι,Βουλιαγμένη, Εκάλη, το δραχμολάγνο Λαφαζάνη θα πεθάνει


 Οι πορτοκαλοί αυτοί νερόβραστοι επαναστάτες, δεν είχαν κατσαρόλες αλλά σφυρίχτρες που τους μοίραζαν οι οργανωτές και τυποποιημένα πλακάτ στα ελληνικά και τα αγγλικά: με συνθήματα όπως «υψηλές συντάξεις = υφεσιακό μέτρο», «σταθερό φορολογικό σύστημα», «έξοδος από το ευρώ = φτώχεια»
Κολωνάκι, Φιλοθέη, Κεφαλάρι,Βουλιαγμένη, Εκάλη, το δραχμολάγνο Λαφαζάνη θα πεθάνει. Αυτό ή περίπου αυτό, ήταν το κεντρικό νόημα των καθωσπρέπει κυριών και κυρίων που ντύθηκαν τις περισκελίδες του όψιμου διαδηλωτή και κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν την ευρωλαγνεία τους ή άλλως πως, το "σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω.Είχε προηγηθεί μια πρωτοφανής εκστρατεία μέσα από τα κεντρικά ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, τις κομματικές οργανώσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, με συνέπεια να κατορθώσουν να μαζέψουν 1.000-2.000 'διαδηλωτές'. Οι πορτοκαλοί αυτοί νερόβραστοι επαναστάτες, δεν είχαν κατσαρόλες αλλά σφυρίχτρες που τους μοίραζαν οι οργανωτές και τυποποιημένα πλακάτ στα ελληνικά και τα αγγλικά: με συνθήματα όπως «υψηλές συντάξεις = υφεσιακό μέτρο», «σταθερό φορολογικό σύστημα», «έξοδος από το ευρώ = φτώχεια»

«Δε θα αφήσουμε ένα μειράκιον να παίζει με τις τύχες της πατρίδας και των οικογενειών μας», ανέφεραν οι διαδηλωτές του Κολω-νακείου. Χρειάστηκε μία ολόκληρη ώρα για να ακουστεί το πρώτο σύνθημα -κι αυτό ήταν μονολεκτικό. «Ευ-ρώ-πη, Ευ-ρώ-πη». Ωστόσο, κι ενώ είχαν μόλις αρχίσει τα δελτία των 8, το πλήθος ζωντάνεψε και φώναξε το δεύτερο σύνθημά του: «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία».
Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν σύσσωμοι οι κκ. Βορίδης, Δένδιας, Γεωργιάδης, Κεδίκογλου, Βρούτσης, Κικίλιας, Κουμουτσάκος, Κρανιδιώτης, Πλεύρης τζούνιορ, οι οποίοι  παρακολουθούσαν τον πρώτο διαδηλωτή να ανεβαίνει χαλαρά τα σκαλιά της Βουλής και να ανεμίζει τη γαλανόλευκη στο περιστύλιο.
Ακολούθησαν άλλοι και το μυρωδάτο, καλοντυμένο και σικ πλήθος τούς αποθέωνε. Τα κινητά πήραν φωτιά: οι διαδηλωτές έβγαζαν σέλφι ασταμάτητα, ενώ τηλεφωνούσαν στους φίλους τους «να κατέβουν γρήγορα, μπαίνουμε στη Βουλή, πότε θα βρούμε ξανά την ευκαιρία;». Αν ήταν αναρχικοί ή απεργοί, για τα κανάλια θα ήταν «εισβολή στο Κοινοβούλιο» και «κατάλυση πολιτεύματος».
«Φαντάζεστε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Αλβανία του Χότζα θα γίνουμε και χειρότερα», σχολίασαν έντρομες καλοβαλμένες κυρίες.«Για τη γενιά που καταστρέφεται και φεύγει στο εξωτερικό κατέβηκα σήμερα εδώ» ανέφερε ένας άλλος κουσουμαρισμένος κυριούλης. 
«Αυτοί οι ανεύθυνοι, ψεκασμένοι και απολιθωμένοι σταλινικοί αποφασίζουν για εμάς», φρίττει η κυρία Μαρίζα. «Μας λένε ότι είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αυτοί που τη νύχτα των εκλογών γιόρταζαν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Λες και δεν τους βλέπουμε τους άπλυτους μαλλιάδες που έγιναν και υπουργοί». «Σήκωσε το πλακάτ πιο ψηλά να το δει η Ζωίτσα», της λέει η φίλη της. «Εμάς θα κάνουν ότι δεν μας βλέπουν. Και θέλει η χαρχάλω να κάνει κι έλεγχο για το χρέος. Ου να χαθεί». Το «χαρχάλω» ήταν η πιο ευγενική λέξη που ακούστηκε χθες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, απορίας άξιο για την αγωγή των διαμαρτυρομένων.
«Please Jesus help us stay in Europe». Με αυτό το απεγνωσμένο σύνθημα ένας κύριος περιφέρει το πλακάτ του στολισμένο με κορδέλες. Δεν είναι ο μόνος φοβισμένος στην πλατεία. Για τους περισσότερους ο «εσμός» του Τσίπρα είναι η μετενσάρκωση της κυβέρνησης του βουνού. Τους στοιχειώνει ο Μελιγαλάς και η πηγάδα.Με περισσή ευκολία μιλάνε για «κόκκινη χούντα». Στον δρόμο δεν υπάρχει ίχνος από δυνάμεις καταστολής. Δεν εκτοξεύονται χημικά, δεν κλείνει το μετρό, δεν εμφανίζονται κουκουλοφόροι ασφαλίτες κι οι τηλεδημοσιογράφοι δεν υψώνουν ούτε μια φορά το φρύδι «γιατί πλήττεται διεθνώς η εικόνα της χώρας».
Άντε και εις ανώτερα δραχμοκτόνοι Πορτοκαλοί λεβέντες και λεβέντησες. Τώρα που πήρατε φόρα, εμπρός και για τα θερινά ανάκτορα για να πάρετε την εκδίκησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου