24 Φεβ 2015

Μοσκοβισί : απαγορεύω ακόμα και να μελετηθεί το Grexit


Ωραίος τύπος ο Γάλλος  Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. Σε στυλ Ζαγοριανάκου του τύπου "αποφασίζομεν και διατάσομεν" δήλωσε κοφτά  στην πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2 ότι, «Όχι μόνο δεν εξετάζω σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» διεμήνυσε ο Γάλλος Επίτροπος.Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των Ευρωφυλάκων να προστατεύσουν την Ελλάδα μέσα στη "στοργική" αγκαλιά τους.Τέτοιο πάθος για ναμας κρατήσουν μέσα στη φυλακή της νεκροζώνης και του μνημονίου, εκτός από εντυπωσιακό είναι πράγματι συγκινητικό ! 


παριστάνοντας και τον καλό Πατερούλη, ο ίδιος ανέφερε επίσης πως, «πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές». «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω απόψε το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν υπάρχει σχέδιο Βήτα» επισήμανε ακόμη ο Επίτροπος, διευκρινίζοντας ότι «όταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Βήτα, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Άλφα. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω διαδραματίσει έως τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.

«Κυρώσεις κατά της Γαλλίας»

Προειδοποίησε δε ότι οι κυρώσεις κατά της Γαλλίας ενδεχομένως να είναι απαραίτητες εάν η ΕΕ και το Παρίσι δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σχετικά με τα μέτρα περικοπής του ελλείμματος και για το αν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας είναι επαρκείς. Όπως σχολίασε καυστικά και ένας δικός μας συνεργάτης :" αυτά να ακούτε εσείς οι χαραμοφάηδες της Ψωροκώσταινας για να ξέρετε ότι είμαστε αυστηροί προς όλους. Εδώ μέσα θα μείνετε, είτε σας αρέσει είτε όχι"

«Ελπίζω ότι θα επιτευχθεί μια καλή συμφωνία, μια καλή συμφωνία είναι πάντα καλύτερη από ό,τι οι κακές κυρώσεις, αλλά οι κυρώσεις μπορεί να είναι απαραίτητες, αν δεν υπάρξει συμφωνία» ανέφερε ο κύριος Μοσκοβισί και προσέθεσε ότι ο γαλλικός νόμος για την απελευθέρωση των διαφόρων επαγγελμάτων «ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η Γαλλία χρειάζεται να πάει μακρύτερα.» 

Όπως τόνισε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί στους εταίρους εντός της ημέρας. «Για τη λίστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όχι κανονική συνεδρίαση, κάτι πολύ θετικό, γιατί σημαίνει ένα πλαίσιο αποδοχής, όσο και λιγότερες πιέσεις, από τους εταίρους» εξήγησε. 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/moskovisi-apagoreyo-akoma-kai-na-meletithei-grexit#sthash.IKafSSrr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου