21 Φεβ 2015

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία


Ισχυρές αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το περιεχόμενο της συμφωνίας στο Eurogroup, αλλά και η τελική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα στείλει η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με την imerisia, ότι στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ζήτησαν να υπάρξει σήμερα ή αύριο Κυριακή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, συνεδρίαση δεν θα γίνει έως ότου η κυβέρνηση ολοκληρώσει και στείλει την λίστα με τα μέτρα που προτείνει στους εταίρους.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας,  εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις για την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης και για το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Μάλιστα, οι αντιδράσεις δεν προήλθαν μόνο απο στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και από στελέχη που ανήκουν στο προεδρικό περιβάλλον. Ορισμένοι δε φέρεται να είπαν «Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό κρούσμα. Υπάρχουν και όρια».

Το απόγευμα σήμερα  συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στο Συμβούλιο θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και συνολική αποτίμηση των εξελίξεων που οδήγησαν στη συμφωνία καθώς και οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές που διανοίγονται και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, καθώς μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει το δικό της σχέδιο των μεταρρυθμίσεων από το οποίο θα φανεί το επίπεδο του συμβιβασμού.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο θα συζητηθούν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και αν θα προχωρήσει στην κατάθεση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει εξαγγείλει.
Tags: 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/antidraseis-sto-esoteriko-toy-syriza-gia-ti-symfonia#sthash.Y2DQ5uoW.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου