14 Φεβ 2015

Το 62% των πολιτών είναι με το εθνικό νόμισμα σύμφωνα με έγκυρες δημοσκοπήσεις που έχουν θαφτεί από τα ΜΜΕ


Μήπως είμαι και εγώ με το ευρώ και δεν το ξέρω ;

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τους «Εταίρους» μας για τη συνέχιση ή μη του μνημονίου της δυστυχίας και της υποταγής, ο άφωνος Έλληνας πολίτης βομβαρδίζεται βασανιστικά για τις φανταστικές τραγικές επιπτώσεις που θα έχει ένα αδιέξοδο με πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Ο ίδιος ο Γκοτζίλα θα κατέβει αυτοπροσώπως στη χώρα και θα μας καταπιεί μας λένε οι αθεόφοβοι Γκεμελίσκοι ! Είναι τόσο ελεεινή η στρέβλωση της πραγματικότητας, τα στρεψόδικα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι διάφοροι βαρύγδουποι Μπάμπηδες του μονόλογου της  παραπληροφόρησης,  που  έχουμε προτείνει την καθιέρωση ετήσιου «Βραβείο Γκέμπελς» για τον πλέον επιτυχημένο προπαγανδιστή της χρονιάς των συστημικών επιλογών !


Αντίθετες απόψεις δεν ακούγονται, αφού εμείς τουλάχιστον όπως και άλλοι υποστηρικτές του Grexit με σοβαρή επιχειρηματολογία, έχουμε συνειδητά επιλέξει να μη διαταράξουμε τις κυβερνητικές προσπάθειες των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, παρ’ όλες τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να υπάρχουν για την ουσία και το «στιλ» που υιοθετείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Γεγονός είναι ότι, αυτή η άλλη άποψη που υποστηρίζει τις ευνοϊκές προοπτικές από μια συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με νοικοκυρεμένη κυβερνητική διαχείριση, ακούγεται μόνο σε διεθνές επίπεδο από κορυφαίους οικονομολόγους και προσωπικότητες όπως, μεταξύ πολλών άλλων, οι : Πωλ Κρούγμαν, Βέρνερ Ζιν, Τζότσεφ Στίγκλιτζ,  Ζακ Σαπίρ, Κένεθ Ρογκόφ, Ναόμι Κλάιν, Μαρτσέλο Ντε Κέκο, Ότμαρ Ίσιγκ, Σάιμον Τσόνσον, Τζάβατι Γκός, Μάρτιν Φελστάϊν, Ρος ΜακΛέον, Τζων Ουίκς,Τζώρτζ Φρίντμαν,Σάϊμον Ντρέϊκ,Νουριέλ Ρουμπινί,Τζοακίμ Σταρμπάτι, Στέφαν,Χόμβουργκ,Αλεξλαντερ Ντίλγκερ,Μάικαελ Φούκς, Άλαν Σκεντ,Φρανσουά Σελινό, Κόνραντ Άνταμ, Αλαίν Πάσκουεζ, Ζούργκεν Κάιζερ, Γκρεγκ Πάλαστ και πολιτικοί όπως, οι Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, Βαλερύ Πούτιν, Μπερντ Λούκε, Νάιτζελ Φάρατζ, Μπέμπε Γκριλο, αλλά και άνθρωποι των αγορών όπως ο Άλαν Γκρίσπαν και πολλοί άλλοι.

Στο εσωτερικό της χώρας, καμιά απολύτως φωνή δεν ακούγεται αφού τα κατεστημένα κεντρικά ΜΜΕ έχουν επιβάλλει σχεδόν καθολικό εμπάρκο σε ζωντανή αντιπαράθεση με "επικίνδυνους" εκπρόσωπους αυτής της άποψης. Προβάλλουν έναν ανίερο μονόλογο στην κατατρομοκράτηση του πολίτη για ένα πιθανό Grexit. Ή χρησιμοποιούν κάποιον λιγότερο γνώστη του θέματος και των τηλεοπτικών τεχνασμάτων ως σάκο του μποξ για να επικρατήσουν ολοκληρωτικά. Το "κακούργημα" του Grexit  ενισχύεται ατυχώς και από ευρωλαγνικές δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών. Αναπληρωτής Υπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι, θα παραιτηθεί αν φύγουμε από την ευρωζώνη. Θα στερήσει δηλ. τη χώρα του από τις «πολύτιμες υπηρεσίες» του που είναι ταυτισμένες με την προάσπιση της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. 

Με τέτοιες τακτικές, φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση και ευτυχώς που μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας δε φαίνεται να είναι δεκτικός στην επαπειλούμενη "κολοτούμπα". Στην αποδοχή δηλ. της ουσιαστικής συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής που θα μετονομαστεί κάπως αλλιώς, γέφυρα, σύμβαση, κλπ.. Το κρέας δηλ. θα βαφτιστεί  ψάρι κατά τα γνωστά. Υπό αυτές τις τρομολαγνικές συνθήκες, στην περίπτωση που τελικά επέλθει το Grexit, ο πανικός θα είναι τόσο μεγάλος που θα λειτουργήσει καταλητικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Απέναντι στο κατεστημένο των ΜΜΕ και ορισμένων στελεχών που μπορεί να ολιγωρούν απέναντι στο γερμανικό ολοκαύτωμα της χώρας μας, προβάλλει σθεναρή αντίσταση ο ελληνικός λαός, με τη συμπαράσταση και πολιτών από πολλές άλλες χώρες. Πλήθη κόσμου συγκεντρώνονται και πάλι στις πλατείες και διατρανώνουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση απέναντι στους «Εταίρους» μας που καλυμμένοι από καλλιεπή λογύδρια-φιοριτούρες, στην ουσία απαιτούν τη συνέχιση του τραγικού μνημονίου. Πάνω από το 70% του ελληνικού λαού στηρίζει σήμερα την κυβέρνηση στις προσπάθειές της να μας απαλλάξει από το μνημόνιο και την τρόικα ή τα όποια λεκτικά υποκατάστατά τους.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν θαφτεί απο τα ΜΜΕ

Εκείνο που αποκρύπτεται από όλους είναι το  γεγονός ότι, παρ’ όλη την ελεεινή προπαγάνδα σε βάρος της εξόδου από την ευρωζώνη, δύο τελευταίες  δημοσκοπήσεις από μη ελεγχόμενες έρευνες, δείχνουν ότι ήδη χωρίς αντίλογο στη βάρβαρη προπαγάνδα των Γκεμπελίσκων, πάνω από το 60% του ελληνικού λαού υποστηρίζει τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Η μία δημοσκόπηση έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  όπου στο ερώτημα «πόσο φοβάστε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», μόλις το 35% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά. Το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, το 65% δε φοβάται μια τέτοια προοπτική και κατ’ επέκταση ότι, θα δεχόταν τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Μια άλλη επίσης άγνωστη και μη ελεγχόμενη έρευνα από το εδώ κατεστημένο, έγινε από   IN/Gallup International (www.orb-international.com/perch/resources/europeanattitudesresults.pdf) στα τέλη του 2014.
Στην ερώτηση «αν σας δοθεί η επιλογή θα προτιμούσατε να έχετε το ευρώ, ή το δικό σας εθνικό νόμισμα» οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής : 32% το ευρώ,52% το εθνικό νόμισμα, δε με ενδιαφέρει,11% και δε γνωρίζω, 5%.Με αποκλεισμό των δύο τελευταίων απαντήσεων, με τη μέθοδο της αναγωγής, οι υποστηρικτές του ευρώ είναι μόλις 32% και του εθνικού νομίσματος 62% ! Φυσικά οι τελευταίοι θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν υπήρχε ορατός αντίλογος από τα ΜΜΕ.


Τα συμπεράσματα από τις δύο αυτές δημοσκοπήσεις είναι ταυτόσημα και έχουν επιμελώς αποκρυφτεί από τα ΜΜΕ που είτε παραποιούν αυθαίρετα  τις δημοσκοπήσεις που αναλαμβάνουν κατ' εντολήν του κατεστημένου,ή θέτουν παραπλανητικά ερωτήματα από τα οποία καταλήγουν στα επιθυμητά συμπεράσματα. Πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 75% είναι υπέρ του ευρώ με το απατηλό ερώτημα  «θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος για την έξοδο από το ευρώ;». Σε ένα τέτοιο ερώτημα και ο υπογράφων ακόμα θα απαντούσε θετικά. Άρα και εγώ τελικά μήπως είμαι με το ευρώ και δεν το ξέρω ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου