26 Ιαν 2015

LaRouche : «¨Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού και υπερ-Ατλαντικού συστήματος»


Ο Lyndon LaRouche, η εμβληματική διεθνής προσωπικότητα επικεφαλής του Schiller Institute, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα  «σπουδαία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή  ολόκληρου του ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού συστήματος. «Το εκλογικό ξέσπασμα του ελληνικού λαού που απέρριψε το καθεστώς της Τρόικας, ήταν μία από τις πολλές πρόσφατες εξελίξεις που μπορούν να αποκαθηλώσουν σύντομα το αποτυχημένο σύστημα του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μια απ’ αυτές είναι, η  πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να αποσυνδέσει το ελβετικό φράγκο από το ευρώ, γεγονός που προκάλεσε τεράστιες απώλειες σε παράγωγα  της Wall Street και του City του Λονδίνου,επισήμανε ο ίδιος.

Ο LaRouche τόνισε πως «η καταλυτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ερμηνεύεται ως ισχυρή αποκήρυξη των δολοφονικών πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα από την Τρόικα, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη Γερμανία, αφού η Καγκελάριος Μέρκελ και οι άνθρωποί της βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση. Η κα Μέρκελ προσποιείται ότι  ελέγχει την κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα, έχει χάσει τον έλεγχο και το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών το αποδεικνύει.  Έχει ταραχτεί  από το ηχηρό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και δεν είναι πλέον σε θέση να προσποιείται ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν επιτύχει.
"Αυτό είναι πολύ σπουδαίο, οι εχθροί της ανθρωπότητας έχουν ζημιωθεί σοβαρά και ο καθένας πρέπει να είναι ευτυχής"τόνισε χαρακτηριστικά.Και συνέχισε λέγοντας ότι «από τις 26 Ιανουαρίου, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών οφείλουν να συζητήσουν τι πρόκειται να κάνουν τώρα. Οι δράσεις που θα αποφασιστούν για την  Ελλάδα, μπορεί να λειτουργήσουν ως ο καταλύτης μιας άτακτης φυγής από την  ευρωζώνη,επιστροφής στα εθνικά νομίσματα και απόρριψη των πολιτικών λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα, Πορτογαλία,Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία».
«Οι συνέπειες για την Wall Street είναι εξίσου δραματική. Οι μεγάλες τράπεζες παραπαίουν  από μαζικές απώλειες στα παράγωγα προϊόντα που προκλήθηκαν από την απόφαση της Ελβετίας να τερματιστεί η σύνδεση του νομίσματός της με το ευρώ. Οι τράπεζες της Wall Street μαζί με αυτές του City του Λονδίνου, κατέχουν πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομολογιακά δάνεια-σκουπίδια στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σχιστόλιθου που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξυάλωσης. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το έναυσμα για  την αποσύνθεση ανά πάσα στιγμή ολόκληρου του υπερατλαντικού οικονομικού οικοδομήματος» κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου