2 Δεκ 2014

Λαφαζάνης : η κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι πάνω από τις αγορές και τις τράπεζες


«Η κυβέρνηση της αριστεράς που έρχεται θα αμφισβητήσει το ρόλο των αγορών, οι αγορές θα πάψουν να καθορίζουν την πορεία της χώρας μας, η πολιτική της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι πάνω από τις αγορές και πάνω από τις τράπεζες» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, στη Θεσσαλονίκη, το δίκτυο οικονομολόγων RMF με έδρα το Λονδίνο και ο Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας (ΜΑΧΩΜΕ).

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο., του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε «όμηρος των αγορών» και την κατηγόρησε πως «παραδίδει τα πάντα στους πιστωτές, παραδίδει γη και ύδωρ, πριν βεβαίως παραδώσει τα ηνία στην επόμενη κυβέρνηση της αριστεράς». «Θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα προχωρήσουμε στην εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών», τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο περί αλλαγής κυβέρνησης στο πλαίσιο της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας έκανε λόγο για «φαντασιώσεις των κατεστημένων κύκλων» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία βάση για συνεννόηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι γρήγορα εκλογές».
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο οικονομολόγος Κ. Λαπαβίτσας ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή μπορεί να είναι ένα ισχυρό διαπραματευτικό ατού μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης και πρότεινε στο ΣΥΡΙΖΑ να μην το αποκλείει ως «Σχέδιο Β». Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε πως «προσωπική μου θέση είναι ότι μια εναλλακτική κυβέρνηση όπως αυτή που είναι πιθανό να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Όταν αποκλείεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο (σ.σ. επιστροφή στη δραχμή), το οποίο πιθανώς να είναι και ο κυριότερος μοχλός εκβιασμού, τότε περιορίζεις τις διαπραγματευτικές σου δυνατότητες».
Tags: 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/lafazanis-i-kyvernisis-tis-aristeras-tha-einai-pano-apo-tis-agores-kai-tis-trapezes#sthash.jO28kpmd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου