9 Νοε 2014

Ελλάς τέλος στα επόμενα τριάντα χρόνια

Η οικονομική κρίση εκτός από οικονομικά αδιέξοδα,φτώχεια,  ανεργία,  μιζέρια, έχει δημιουργήσει παράλληλα και ένα τεράστιο πρόβλημα δημογραφικής κατάρρευσης και εξάρθρωσης του ελληνισμού. Την ώρα που εισρέουν μαζικά στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά. Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2008, οι θάνατοι ελληνογενών είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ 150.000 συμπατριώτες μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό
. Και το κύμα της μεταναστευτικής εξόδου αυξάνεται συνεχώς, αφού η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, 27% στο σύνολο και 60% για τους νέους. Η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας διεθνώς και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή η εικόνα θα ανατραπεί στο προβλεπτό μέλλον.

Όπως είναι γνωστό από τη βασική οικονομική θεωρία και πρακτική, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε μια χώρα , απαιτείται ανάπτυξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος άνω του 3,5% ετησίως. Επί πλέον, για να αποπληρωθούν τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη μας, χρειαζόμαστε ετήσια ανάπτυξη της τάξης τουλάχιστον του 4%. Συνολικά δηλ. απαιτείται ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 8%  για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο για την επιβίωσή της. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό  να συμβεί ούτε στο πλέον μακρινό ορατό ορίζοντα. Κατά συνέπεια, με τα σημερινά οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, μέσα στη μέγκενη του μνημονίου, της ακραίας λιτότητας και του υπερτιμημένου ευρώ, ακόμα και αν δεχτούμε μερικώς την όποια εικονική αισιοδοξία της χλωμής ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι ιθύνοντες κάθε χρόνο τέτοια εποχή -για να διαψευστούν τον επόμενο- κανένας, ακόμα και οι πλέον υπεραισιόδοξοι κυβερνητικοί παράγοντες και  παπαγαλιστές του συστήματος, δεν τολμούν να ισχυριστούν ότι προβλέπουν στο ορατό μέλλον ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 8% !

Το γενικό συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι, όπως πορεύονται τα πράγματα σήμερα, με τη μονιμοποίηση του οικονομικού αδιέξοδου, τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, την ορμητική μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό και τη μαζική εισβολή μη αφομοιώσιμων μεταναστών, η χώρα έχει προδιαγραφεί να τερματίσει την ιστορική  της διαδρομή των 3.000 χρόνων στην επόμενη τριακονταετία. Οι επόμενες γενιές των παιδιών, είναι αμφίβολο αν θα έχουν θέση στον ήλιο αυτής της όμορφης πατρίδας που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας. Δυστυχώς οι πολιτικοί και οι πολιτικές που ασκούνται σήμερα, επικεντρώνονται στις επόμενες εκλογές, αντί για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου