12 Σεπ 2014

Νίκη της Αργεντινής και ηττα των αρπακτικών τύπου Πολ Σίγκερ στον ΟΗΕ


Στα ψιλά των γερμανοτσολιάδικων ελληνικών ΜΜΕ πέρασε η μεγαλιώδης νίκη της Αργεντινής και η ήττα των αρπακτικών τύπου Πολ Σίγκερ από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την προστασία των υπερχρεωμένων χωρών που έφερε προς ψήφιση η ομάδα των 77 αναπτυσσόμενων χωρών (G77). Με την ίδια απόφαση 68/304   ο ΟΗΕ υιοθετεί ένα πολυμερές νομικό πλαίσιο για διαδικασίες αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους χωρών–μελών, και βάζει τους λαούς πάνω από τα κέρδη των αρπακτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Η ψηφοφορία διενεργήθηκε την Τρίτη 9/9/2014 και σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, θα ολοκληρωθεί πριν την επόμενη Συνέλευση του Οργανισμού το 2015.
Κατά την ψηφοφορία, «Ναι» ψήφισαν 124 χώρες, «Όχι» 11, ενώ 41 απείχαν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ! Στην ψηφοφορία απείχαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της Γερμανίας και της Βρετανίας, της Φινλανδίας και της Τσεχίας, που μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία ψήφισαν ''Όχι''.
Η Ελλάδα παρά το υπέρογκο και μη βιώσιμο χρέος της,  στρατεύτηκε με τα μεγάλα αφεντικά και συντάχτηκε με τους βασανιστές της, δηλώνοντας έτσι ότι δεν επιθυμεί την προστασία του δημόσιου χρέους της από τα κερδοσκοπικά ''γεράκια'' των hedge funds !
Η απόφαση του ΟΗΕ, χαιρετίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των ακόμα ελέυθερων κρατών διεθνώς και ειδικότερα από την Αργεντινή η οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τους ''γύπες'' των αγορών. Η πρωθυπουργός Κριστίνα Κίρστνερ δήλωσε : "Πώς είμαστε απομονωμένοι από τον κόσμο; Εκεί που εκπροσωπείται ο κόσμος, στα Ηνωμένα Έθνη μόλις κερδίσαμε μια θέση, που δεν είναι η θέση της Αργεντινής, αλλά η θέση των χωρών που έχουν αξιοπρέπεια και που θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα λαών τους . Όλων των χωρών που δεν θέλουν να εξαπατώνται".
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι ''η ψήφιση ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης των κρατικών χρεών θα προκαλούσε οικονομική ανασφάλεια που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ανεπτυγμένες χώρες''. Με προκλητικό κυνισμό, δε, τόνισε ότι ''υπάρχει ήδη μηχανισμόςυποστήριξης των κρατών που βρίσκονται σε δυσκολία και αυτός είναι το ΔΝΤ''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου