6 Αυγ 2014

Το Χρηματιστήριο της Αργεντινής στα ύψη


Στην Ελλάδα του ευρώ και του success story, το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθεί εδώ και χρόνια μια λυμφατική, κακορίζικη πορεία. Ειδικότερα τον τελευταία βρίσκεται σχεδόν συνέχεια σε κάθοδο. Το Χρηματιστήριο του Μπουένος Άϋρες στην Αργεντινή, τον τελευταίο καιρό βρίσκετα στην πρώτη σειρά των διεθνών αποδόσεων. Ακόμα και μετά την ανακοίνωσή στις ΗΠΑ ότι τίθεται σε καθεστώς επιλεκτικής χρεωκοπίας, ( selective default), συνεχίζει την ανοδική του πορεία  αγγίζοντας τις 8.365 μονάδες, από τις 5.320 μονάδες του Iανουαρίου του τρέχοντος χρόνου. Και αυτό, παρ' όλες τις επιθέσεις που υφίσταται η χώρα απο τους γύπες των αγορών και τους πολιτικούς εκβιασμούς σε βάρος της. Και ενώ το Χρηματιστήριο της Αργεντινή πετάει, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τους αναλυτές γκρεμίστηκε εξ' αιτίας της...Αργεντινής !


Οι δείκτες των Χρηματιστηρίων, σύμφωνα με τους ειδήμονες των αγορών, αποτελούν τον πιο απτό δείκτη της καλής ή κακής πορείας μιας χώρας. Όταν συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία σταθερά σε σχετικά μακρύ χρονικό διάστημα και μάλιστα υπο συνθήκες κρίσης, τότε, το αυταπόδεικτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, η οικονομία της συγκεκριμένης χώρας, δεν μπορεί παρά πηγαίνει πολύ καλά.

Όσο και αν σκούζουν τα εδώ παπαγαλάκια, οι απίθανοι Μπάμπηδες και οι λοιποί Γερμανοτσολιάδες των Βερολινέζικων καναλιών απευθυνόμενοι σε ένα αποχαυνωμένο και ζαλισμένο πλήθος (κατά Τσόμσκι), που έχει παραδοθεί άβουλο, άτολμο και άπραγο στην πολυθρόνα, η αλήθεια δεν κρύβεται για πάντα. Και όταν το ζαλισμένο πλήθος,
ο λαός καταλάβει την αλήθεια, τότε οι Γερμανοτσολιάδες και οι πάτρωνές τους δε θα έχουν που να κρυφτούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου