13 Ιουλ 2014

Ενότητα χωρίς τσαλιμάκια

 «Η ανάγκη συσπείρωσης των πραγματικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με επίκεντρο τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, είναι σήμερα επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε την κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου αλλά  διατήρηση της πολιτικής και  κομματικής μας ταυτότητας και αυτοτέλειας». Το λιτό αυτό κείμενο το στείλαμε από μέρους της Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ σε αντιμνημονιακές πολιτικές κινήσεις πριν από τις ευρωεκλογές και το εννοούσαμε. Κάναμε επίσης πολλές παρόμοιες προσπάθειες για πολιτική σύμπραξη με διάφορους σοβαρούς αντιμνημονιακούς φορείς και προσωπικότητες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας τιμώρησε όλους. Αφού δε μοιραστήκαμε κοινούς αγώνες, μοιραστήκαμε κοινές ήττες.

Δε χρειάζεται να τονίσω το αυτονόητο. Ότι δηλ. αν οι πραγματικές αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν μαζί στις ευρωεκλογές, τώρα θα είχαμε τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή και θα αποτελούσαμε τον πυρήνα συσπείρωσης όλων. Στερνή μου γνώση....


Από την πορεία που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον οι πραγματικά αντιμνημονιακές δυνάμεις, θα αποδειχτεί αν αντιλήφθηκαν το μήνυμα των ευρωεκλογών. Όταν οι μνημονιακοί συσπειρώνονται για να μη χάσουν το μέλι της εξουσίας, είναι αδιανόητο οι αντιμνημονιακοί να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο, αφού στον πυρήνα των αξιακών τους αρχών, δεν μπορεί να υπάρχει η εξουσιολαγνία και ο καρελοκενταυρισμός. Μοναδικό τους πρόσημο είναι και δεν μπορεί να μην είναι, πως θα σωθεί η χώρα και όχι ποιος θα σώσει τη χώρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο,πολλοί έπαινοι αξίζουν στο Χωνί τη μοναδική πραγματικά αντιμνημονιακή εφημερίδα που πάντα και ειδικότερα στην περίοδο των ευρωεκλογών, πρόβαλε ισομερώς όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η σοβαρή πρωτοβουλία ενότητας που έχει αναλάβει το Χωνί χωρίς προαπαιτούμενα, είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Εμείς την προσυπογράφουμε ανεπιφύλαχτα.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-enotita-ton-pragmatika-antimnimoniakon-dynameon-horis-proapaitoymena-einai#sthash.i4DqdqoE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου