28 Μαρ 2014

Ένα αντίο για τον τροβαδούρο της καρδιάς μας τον Λάκη Παπά

Με φωνή από μετάξι και καρδιά  από μάλαμα, Λάκη μας, σε αποχαιρετούμε και σε ευχαριστούμε για όσα όμορφα τραγούδησες και όσα δεν τραγούδησες. Σε ευχαριστούμε που δεν ξεστράτισες και έμεινες μακριά από επίγεια βολέματα, αλλά ζάμπλουτος σε μουσικές παρακαταθήκες, μνήμες και φίλους. Ήσουν μάθημα ζωής για όλους μας.

Σαν το αστέρι του βορρά ήσουν πάντα εκεί φωτεινός, σταθερός,ζεστός, δοτικός.Πάντα να δίνεις και ποτέ να παίρνεις. Να προσφέρεις χωρίς να ζητάς.Έκοβες τριαντάφυλλα και δε σε ένοιαζαν τα αγκάθια.Ζούσες για να τραγουδάς και δεν τραγουδούσες για να ζήσεις.


Ένας τρυφερός έφηβος που δε γέρασε ποτέ, σαν το ήρεμο κύμα στο ακρογιάλι. Σαν το νέο κύμα. Ήσουν το νέο κύμα. Δεν κρύφτηκες σε λαθραία όνειρα. Δε φόρεσες στολές παραλλαγής. Έμεινες αυθεντικός, τρυφερός, όρθιος στις καταιγίδες, Σαν τη μοιραία τη χώρα μας. Δεν ήσουν έμπορος, ήσουν ποιητής. Ποιητής της καλής μουσικής. Τιπούκειτος,  Απανεμιά, Εσπερίδες.

Οι σημερινοί έμποροι της μουσικής και της φτηνής εικόνας, οι έχοντες και κατέχοντες σε επαίνεσαν περισσότερο τώρα που έγινες Άγγελος στον ουρανό. Είχαν παραβλέψει ότι ήσουν Άγγελος στη γη. Οι σπουδαίοι περπατούν στη σκιά έχει πει ο ποιητής.

Η καλή σου σύντροφος η Μαίρη, που σου κράταγε το χέρι μια ολόκληρη ζωή μέχρι το τέλος,μου είπε ότι έφυγες όπως έζησες, γαληνεμένος και τρυφερός.

Στις γειτονιές των Αγγέλων τώρα θα ανταμώσεις το Μάνο, το Λοίζο, το Γιώργο Ζωγράφο,την Καίτη Χωματά και άλλους από την παληπαρέα που χτίσατε μαζί αυτή  τη μοναδική  τεράστια μουσική ιστορία. Σαν τα αστέρια που μένουν πάντα ψηλά και όχι διάττοντα όπως οι κούφιες εμπορικές επιτυχίες.

Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς, κι αν κουραστείς μη φύγεις, μας τραγουδούσες Και εμείς αυτό θα κάνουμε.

Πάει κι΄ αυτή η Κυριακή και ας καρτερούμε μια άλλη, θα τραγουδάμε μαζί σου όπως παλιά στης Πλάκας της μπουάτ. Όπως μέχρι σήμερα σε σπίτια και σε φιλικούς μουσικούς χώρους.

Εμείς κι η αγάπη μας για άλλο όνειρο για άλλη φωλιά,
θεό να σε κάνουμε και βασιλιά.



28-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου