12 Σεπ 2013

Success story : το μεγαλύτερο ανέκδοτο της εποχής



Τραγική κατολίσθηση της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύουν τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας ( Eurostat), που αποσιωπήθηκαν σκανδαλωδώς από τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας. Τα οποία μάταια προσπαθούν να συντηρήσουν το αξιοθρήνητο success story, το μεγαλύτερο ανέκδοτο της εποχής, όπως το αποκάλεσε ο διαπρεπής οικονομολόγος Τζαίημς Γκάλπρεϊθ σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Eurostat, το Α΄ Τρίμηνο του 2012, το χρέος της χώρας μας ανερχόταν σε 280,407 δισ. Σε ένα μόλις χρόνο, το Α΄ τρίμηνο του 2013, το χρέος εκτινάχθηκε στα 305,291 δις, αυξήθηκε δηλ. κατά  24,9 ολόκληρα δισ. ευρώ.
Παρόμοια κατολίσθηση συντελείται και όσον αφορά το ποσοστό του χρέους που αναλογεί στο ΑΕΠ. Σύμφωνα πάντα με τη Eurostat, το Α΄ τρίμηνο του 2012, ανερχόταν σε 136,5% του ΑΕΠ. Και  ένα χρόνο μετά, το Α΄ τρίμηνο του 2013, αυξήθηκε σε 160,5 % του ΑΕΠ, δηλ. αυξήθηκε κατά 24% σε ένα μόλις χρόνο.
Και ενώ το ανέκδοτο του «success story» προβλέπει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ( ! ), αποκαλύπτεται ότι το φανερό έλλειμμα στα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία  ΙΚΑ,  ΟΑΕΕ και ΟΓΑ,θα ξεπεράσει τα 2 δισ ευρώ.
Παρ’ όλα τα μέτρα ακραίας Μνημονικής λιτότητας για τη δήθεν διάσωση της οικονομίας, τα κουρέματα, τις νέες δόσεις δανείων, το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστιαία αναλογία του ΑΕΠ. Το οποίο συρρικνώνεται ταχύτητα, με συνέπεια να αυξάνεται και το ποσοστό του χρέους που του αναλογεί.
Τα επίσημα αυτά στοιχεία της Eurostat, που επισημαίνεται  και πάλι, έχουν αποσιωπηθεί από τα συστημικά ΜΜΕ, αναδεικνύουν σε όλο της το μεγαλείο την πλήρη αποτυχία του πρωτοφανούς οικονομικού μοντέλου που ακολουθείται στη χώρα μας και δεν έχει προηγούμενο διεθνώς. Του συνδυασμού δηλ. μιας ακραίας περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, μιας απάνθρωπης λιτότητας με ένα υπερτιμημένο νόμισμα όπως είναι το ευρώ.
Και ενώ  οι περισσότεροι ανεξάρτητοι οικονομικοί αναλυτές διεθνώς αναγνωρίζουν ότι το μοντέλο αυτό δε βγαίνει και ότι οδηγεί στην καταστροφή, η κυβέρνηση της ΝΔ με την ΠΑΣΟκική της συνιστώσα, επιμένει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Την ίδια ώρα, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση θεωρεί ταμπού το αυτοκόλλητο  αδερφάκι του Μνημονίου, το ευρώ !  Αυτή η φοβική και πονηρή στάση της λεγόμενης αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με τα αποχαυνωτικά μηνύματα των κεντρικών ΜΜΕ, εξηγεί τη σύγχυση και την αφασία του ελληνικού λαού απέναντι στο ανελέητο μαστίγωμά του και τον  ορυμαγδό της καταστροφής που βιώνουμε
Για το λόγο αυτό, η μόνη εναλλακτική ελπιδοφόρα πρόταση για την ανατροπή του Μνημονίου της καταστροφής, οικονομικής και ανθρωπιστικής, είναι να στραφεί ο Έλληνας πολίτης μαζικά στους πολιτικούς φορείς που με συγκροτημένο πρόγραμμα προτείνουν την έξοδο της χώρας από το καταστροφικό ευρώ. Για να  τελειώσουμε επιτέλους με τις αδιέξοδες διαμαρτυρίες που όταν δεν ακολουθούνται από πολιτικές προτάσεις και δράση, λειτουργούν ως αμορτισέρ του συστήματος, ως απορροφητήρας που ευνοεί τελικά το ίδιο το σύστημα και τις δόλιες προθέσεις του σε βάρος της χώρας. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/success-story-megalytero-anekdoto-tis-epohis#sthash.SLLamavd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου