8 Σεπ 2013

Μπέρντ Λούκε, κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Η Ελλάδα να φύγει απο το ευρώ για να σωθεί

Πρωτεύουσες καρτέλε



Ο επικεφαλής του κόματος Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD καθηγητής οικονομικών Μπερντ Λούκε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kolner Stadt Anzeiger, τόνισε μεταξύ άλλων υποστηρικτών σχολίων για τη χώρα μας ότι, " η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλήψει το ευρώ για να διασώσει την οικονομία της".


Το κόμμα AfD,υποστηρίζει τη διάλυση της ευρωζώνης η οποία ευθύνεται, όπως υποστηρίζει στις θέσεις του που έχουν επεξεργαστεί διαπρεπείς Γερμανοί καθηγητές οικονομικών, για την καταστροφική πορεία της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και όλης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας...


Το AfD που ιδρύθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2013, διεκδικεί με πολύ ισχυρές πιθανότητες την είσοδό του στη Budestag όπου το όριο εισόδου είναι πολύ υψηλό, 5%. Η τελευταία φορά που εισήλθε εκεί ένα νέο κόμμα, αυτό των πρασίνων, ήταν πριν απο 30 ολόκληρα χρόνια. Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν στο AfD ποσοστό 4% με ανοδικές τάσεις,

παρ' όλο το συστηματικό πόλεμο και το πέπλο σιωπής που επιβάλλεται από το πανίσχυρο κεντρικό κυβερνητικο-δημοσιογραφικό κατεστημένο.


Στην περίπτωση που το AfD μπει στη γερμανική Βουλή,κάτι ολοένα και πιο πιθανό, φαίνεται πως θα αποκλειστούν οι Φιλελεύθεροι, οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Χριστιανοδημοκρατών. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, η κα Μέρκελ να αναγκαστεί να συνάψει κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες, έχοντας απέναντι ως κύρια αντιπολίτευση το AfD. Κάτι τέτοιο, θα ανατρέψει όλα τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, με ισχυρή προοπτική τη διάλυση της ευρωζώνης μέσα στην καρδιά της, την ίδια τη Γερμανία. Οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου κατά συνέπεια, έχουν τεράστιες πολιτικές προεκτάσεις για όλους.


Όπως αναφέρθηκε στην Deutsche Welle, σε ερώτηση δημοσιογράφων "γιατί οι Έλληνες δε θέλουν να φύγουν από το ευρώ;», ο Μπερντ Λούκε απάντησε: «Θέλω να επιστρέψω την ερώτηση: Τους Έλληνες τους ρωτήσαμε; Επί Παπανδρέου είχε προταθεί κάποτε ένα δημοψήφισμα, το οποίο ακυρώθηκε μετά από κραυγαλέες διαμαρτυρίες των υπολοίπων ηγετών της ευρωζώνης, προφανώς γιατί φοβούνταν ότι η απόφαση θα ήταν "όχι" στο ευρώ».


«Δηλαδή εσείς θα εκπροσωπούσατε τα συμφέροντα των Ελλήνων καλύτερα από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση;» ρωτούν οι δημοσιογράφοι της Kölner Stadt Anzeiger. Και ο Μπερντ Λούκε επιμένει: «Ναι, γιατί οι Έλληνες θα απαλάσσονταν επιτέλους από τα χρέη τους και με δικό τους νόμισμα θα μπορούσαν να επανέλθουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση».


Ο αντιπρόεδρος του AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχετικά με τη μεταφορά της διαχείρισης των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων από εταιρεία στο Λουξεμβούργο, ανέφερε ότι "καμία νομισματική ένωση δεν αξίζει τέτοια στέρηση", ενώ προέτρεψε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της μοίρας της και τη Γερμανία 'να μη συμμετέχει στη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού".


Σημειώνεται ότι το κόμμα Δραχμή 5 * έχει αναπτύξει σχέσεις με το AfD και πρόσφατα ο Θ. Κατσανέβας μίλησε ως επίσημος προσκεκλημμένος του σε μεγάλη συγκέντρωσή στη Στουτγκάρδη, ενώ είχε και έχει επαφές με κορυφαία στελέχη του.Συζητώντας μαζί τους,προέκυψε το συμπέρασμα ότι τελικά, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η ανατροπή της καταστρεπτικής για όλους ευρωζώνης, είναι πολύ πιθανό να έρθει μέσα από την ίδια τη Γερμανία.


Στην ομιλία του Θ. Κατσανέβα στη Στουτγκάρδη, όπως και και σε άλλες ανακοινώσεις και μηνύματα, το κόμμα Δραχμή 5 * προτρέπει τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που ζουν και ψηφίζουν στη Γερμανία να στηρίξουν και να ψηφίσουν το AfD για το καλό της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης.

- See more at: http://www.drachmi5.gr/diethni/mpernt-loyke-komma-enallaktiki-gia-ti-germania-afd-i-ellada-na-fygei-apo-eyro-gia-na-sothei#sthash.sACO7gWZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου