11 Απρ 2013

Λιού : Ενίσχυση της ανάπτυξησ στην Ευρώπη


Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέϊκομπ Λιού: Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσειαναπτυξιακή οικονομική πολιτική

Αλλά ο Γερμανός Ευρωπαίος Υπερυπουργός Βόλφαγκ Σόϊμπλε διαφωνεί

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιού με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιού με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Μ

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιού, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υιοθετήσει νέα πολιτική για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά η Γερμανία δε φαίνεται να πείθεται.


Ο κ. Λιού συναντήθηκε την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σθεναρό υποστηρικτή των μέτρων λιτότητας στην Ευρωζώνη, σαν τρόπο επίλυσης της κρίσης χρέους. Ο κ. Λιου επίσης επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Παρίσι.

Στα πλαίσια κοινής συνέντευξης τύπου με τον κ. Σόιμπλε, ο αμερικανός Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η καταναλωτική ζήτηση αποτελεί το κλειδί για την ενίσχυση της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν βλέπει να υπάρχει διαφορά μεταξύ της πολιτικής λιτότητας για τον περιορισμό του ελλείμματος, και των μέτρων για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. Είπε μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα έδιναν συμβουλές στις ΗΠΑ, των οποίων η οικονομία διευρύνεται μεν με αργό ρυθμό, αλλά η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ο αναλυτής Τζοζεφ Μπράμλ, του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, προτείνει στις ΗΠΑ την υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας της Ευρωζώνης για την επίλυση του δημοσιονομικού τους ελλείμματος και προσθέτει ότι οι αμερικανοί ζητούν από μας πράγματα που οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου