22 Φεβ 2013

Ναυαγούν τα δημόσια έσοδα


Εκτύπωση

ΥΣΤΕΡΗΣΗ 181 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ»!
Σε πανικό τελεί ο τρικομματικός συνεταιρισμός με το σκάσιμο τηςδεύτερης βόμβας, πως μετά τον Γενάρη και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη τα έσοδα του Δημοσίου σωριάζονται σε σχέση με τις προβλέψειςΗ δεύτερη αυτή «βόμβα» υποδηλώνει ότι και νέο μνημονιακό πρόγραμμαοδεύει ολοταχώς σε ναυάγιομεγαλύτεροίσωςτων προηγούμενων.Διατηρείται αμείωτη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου η πτωτική πορεία των δημοσίων εσόδων.Πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι στις πρώτες 15 μέρες του τρέχοντος μηνός συγκεντρώθηκαν έσοδα ύψους 1,174 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,365 δισ. ευρώ.

Η εμφανιζόμενη υστέρηση των 181 εκατ. ευρώ έχει τρομοκρατήσει τους επιτελείς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς φανερώνει τόσο την αδυναμία των φορολογικών αρχών, όσο και κυρίως την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας της πλειονότητας των φορολογουμένων.
Οι όποιες ελπίδες της κυβέρνησης εναπόκεινται πλέον στη δράση του νέου γενικού γραμματέα εσόδων Χ. Θεοχάρη, ο οποίος ματαίως ελπίζεται ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου