6 Νοε 2012

Προσχώρησε στη συμμορία της δραχμής και το Bloomberg : Μόνο η έξοδος από το ευρώ σώζει την Ελλάδα ανακοίνωσε τώρα !



Στη "συμμορία της δραχμής" προσχώρησε και το μεγάλο διεθνές πρακτορείο Blooberg ! Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, αναφέρει με απόλυτο τρόπο ότι « η μόνη διαθέσιμη επιλογή για την Ελλάδα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη, αφού η εξάρτηση της  από δανεικά δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα".
Η μόνη σωτηρία της Ελλάδας, σύμφωνα με τους «συμμορίτες» του  Bloomberg, είναι να τερματιστεί ο επιπρόσθετος δανεισμός, να διαγραφεί μέρος των χρεών  από κρατικούς και ιδιώτες δανειστές, να αυξηθεί η εγχώρια ανταγωνιστικότητα, έτσι ώστε να δοθεί μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές. Η στάση πληρωμών  και η ταυτόχρονη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, θα έλυναν το πρόβλημα, παρά την περίοδο προσαρμογής και αναταραχών, που θα διαρκούσε για αρκετούς μήνες.
Ο συνεχής δανεισμός διεθνούς χρήματος σε ευρώ επέφερε  μηδαμινά αποτελέσματα σε δομικές, οικονομικές προσαρμογές, υποστηρίζουν οι «νεοσυμμορίτες». Αντί για την επιδιωκόμενη ομαλή μετάβαση μέσα στην ευρωζώνη, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο πλήρους κατάρρευσης. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας, λένε, δεν μπορεί να επανακτηθεί μέσω περικοπής μισθών και αύξησης φόρων.  Και συμπεραίνουν ότι, χωρίς τις αναγκαίες δομικές αλλαγές, δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης. Κόλαση δηλ. χωρίς ελπίδα. Προφανώς οι «συμμορίτες» του Blooberg, έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και καλλιεργούν το πρόσφορο κλίμα για την επιστροφή στη δραχμή, για να τα οικονομήσουν ! Αίσχος....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου